home

Omgeving en cultuur

Omgeving en cultuur
Yeni Foça is een idyllisch vissersdorpje met een natuurlijke haven. Het dorp ligt in een baai met uitzicht op het Griekse eiland Lesbos. Het dorp is nog erg authentiek en kent weinig toerisme. Wel wordt het dorp in de zomer bewoond door veel Turkse 2de huiseigenaren. Op woensdag is er een fruit- en groentemarkt in het dorp waar je voor weinig geld kilo’s heerlijk fruit kunt kopen. Er is ook  een goed geoutilleerde supermarkt met een goede vleesafdeling. De weg langs de zeekust vanuit Yeni Foça naar Eski Foça is een weg door prachtig landschap met natuurlijke baaien waar het heerlijk toeven is.Eski Foça is een gezellig dorp met wat meer toerisme als Yeni Foça. Er zijn hier net zoals in Yeni Foça volop restaurantjes waar je heerlijk vis kunt eten.

 

Cultuur

Bergama; Pergamon ( oude naam Pergamon)
Efes; EfezeEphesus , (oude naam Ephesus
Foca; Phocaea , oude naam Phocaia
Izmir; Smyrna, oude naam Smyrna

link in Troje 
algemene info over Turkije

 

Markten
Yeni Foca; Op elke woensdag is er markt in Yeni Foca. U kunt dit lopen vanaf het huis 20 minuten. Ga dan wel vroeg anders wordt de weg terug erg zwaar en heet.
Foca; (ook wel Eski Foca ) is er markt op dinsdag. Afstand 22 km.Foca Kozbeli;

Uit eten

Uit eten
Op 8 minuten lopen vindt u aan de baai in het dorp diverse restaurants. Onze favoriet is Vili, neem een visitekaartje van ons huis mee en u zit goed. U kunt kiezen uit vis en vlees. De Turkse keuken heeft een zeer rijke variatie aan groenten. Bij Villi kunt u zich ook laten verrassen. Het zal u goed bekomen.