home

Strand

Strand
U kunt heerlijk zwemmen in de baai aan het dorp. Het strand is op loopafstand. Wanneer u naar een wat mondain strand wilt met muziek en lounge mogelijkheden, gaat u naar “Mambo Beach”. Er is een douche, kleedruimte en een grote duiksteiger. De kinderen, vooral de wat grotere, zullen het hier prima naar de zin hebben. Met de auto rijdt u 10 minuten richting Foca. Mocht u kleine kinderen hebben en wat luxer naar het strand willen gaat u naar “Kalablik”. Ook hier is een douche en een kleedruimte. Het is hier ondiep en veilig voor kleine kinderen. Op een ligbed, terwijl u zich laat bedienen, houdt u een oogje in het zeil. Het ligt aan de overkant van de baai. Lopend is het een half uur. Met de auto 5 minuten. Wanneer u naar een wat simpeler strand wilt loopt een klein stukje langs de weg van het dorp af, binnen 5 minuten treft u daar een rustig strand met een duiksteiger.

Zwembad

Zwembad
In de tuin ligt een zwembad van 7m x 3,5m. Hierin kunt u een heerlijk verkoelende duik nemen. De zwembaddiepte is tussen de 70 cm en 200 cm.

 

Wandelen
In het voor- en najaar kunt u vanuit het huis meerdere wandeling en maken in het achterland. Het is bergachtig en ruig. Op de berg vlakbij huis kunt u een flinke klim maken, alwaar u een fantastisch uitzicht heeft en het standbeeld van Atuturk van dichtbij kunt bekijken. Uieraard kunt u ’s avonds even een wandeling maken naar het dorp voor een ijsje, terrasje of de lokale zomeravondmarkt.

Winkelen

Winkelen
Een dagtochtje naar Izmir. Ga niet met de auto de stad in maar rijdt naar de Ferry in het noorden van Izmir. De ferry “bostanli”of “Karsyaka”. Veilig parkeren bij de boot U kiest voor richting “KONAK PIER”en voor een luttel bedrag vaart u heerlijk naar de overkant van de baai van Izmir. naar het oude centrum. De bazar is in “Kemer Alti” ( Spreek uit als keemer alte).

Varen/boottocht

Varen/boottocht

Vanuit de haven op 8 minuten lopen. U kunt hier met een authentieke vissersloep en dagtochtje maken. De schipper is een ervaren vissersman. U regelt dit bij Restaurant VILI. U kunt met hem naar een kleine baai met strand varen. Neem dan zelf uw picknick mee. U voelt zich als Odysseus, met dien verstande dat u niet verdwaalt. Bij mooi weer en rustig water kunt u naar de Sirenen [meer..]

 

Vissen
Er wordt vanaf de kant gevist. In het huis is visgerei aanwezig. Mocht u een fanatiek visser zijn, neem dan zelf uw visspullen mee.

 

Discotheek/Loungen

In het dorp op loopafstand. Of met de auto naar “Mambo Beach” waar u in het seizoen tot in de kleine uurtjes kunt dansen.